Duobond® verwerft certificering van stichting Duurzaam Repareren

Duobond® introduceerde in 1984 als eerste duurzame ruitreparatie in Nederland. Dankzij het gebruik van het Duobond®-harssysteem is sindsdien veel dure ruitvervanging overbodig geworden. Deze ontwikkeling heeft de schadeherstelbranche in staat gesteld haar CO2 voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Vrijdag 25 oktober 2013 konden Ralf Schellekens (links) en Rensa van Buijten (midden) uit handen van Harry Filon (rechts) van stichting Duurzaam Repareren het prestigieuze certificaat in ontvangst nemen. De stichting Duurzaam Repareren geeft hiermee ook producenten van milieuvriendelijke producten erkenning.

milieuvriendelijke producten…

De stichting Duurzaam Repareren is de toonaangevende organisatie die gewijd is aan het stimuleren van het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen. Alleen bedrijven die alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen hebben genomen om het milieu te ontzien ontvangen deze erkenning. Met deze certificering zijn de deelnemende autoruitherstellers die Duobond producten gebruiken, ontzorgd. Men weet immers dat de producten akkoord bevonden zijn door de stichting Duurzaam repareren.

Het Duobond®-harssysteem voldoet volledig aan ECE-Reglement 43 van de “Technische normen voor veiligheidsglas” en is mede getest door  TNO, BSI, en het Duitse MPA NRW. De hars is o.a. onderscheidend  doordat deze geen gevaaraanduiding conform Europese wetgeving behoeft in de vorm van het Andreas kruis. Duobond®-hars bevat ook geen schadelijk hydroxyethyl(metha)acrylaat Deze substanties veroorzaken vaak een branderig gevoel aan ogen, huid en ademhalingsorganen. Hiermee voorkomt Duobond®  o.a. het wel bekende “open scheuren van de huid”. Deze reactie van de huid komt gemiddeld voor bij 1 op de 5 personen die hiermee in aanraking komen.