Duobond introduceert opvolger van Scratch A Way glaspolijstsysteem

Duobond lanceert de Scratch A Way SAW360 als opvolger van het vertrouwde XEB-systeem. Het XEB-systeem wordt door veel mensen gebruikt die met nieuw glas werken. De voordelen van deze compactere variant? Het nieuwe model glaspolijstmachine biedt dankzij zijn unieke ontwerp de grootste stabiliteit. Het bereikt daarnaast de hoeken en randen van ruiten beter en zorgt automatisch voor voldoende vermogen. Dit alles gaat gepaard met slechts een minimale hoeveelheid geluid en gewicht.

Ook met de Scratch A Way SAW360 polijst je met grote precisie en zonder pastaspetters oppervlaktekrassen van glas. De SAW360 is uitgerust met twee ondersteunde poten die samen met de polijstkop een driepoot vormen. Dit zorgt voor een grotere mate van stabiliteit bij horizontaal en verticaal geplaatst glas. Die stabiliteit is vooral noodzakelijk bij het polijsten van ruiten met een bolling. De Scratch A Way SAW360 staat altijd parallel op de ruit en voorkomt hierdoor additionele schades.

Geen varkensstaartjes
De polijstkop van de SAW360 maakt excentrische roterende bewegingen waardoor de polijstkop niet ‘wegloopt’ over de ruit. Hierdoor is, in tegenstelling tot normaal roterende machines, de kans op het maken van ‘varkensstaartjes’ minimaal. Deze krassen in de vorm van een spiraal ontstaan vaak wanneer een normaal roterende polijstkop niet volledig recht op de ruit geplaatst wordt en zijwaarts wegdraait over het te polijsten oppervlak. Het nieuwe apparaat is compacter en handzamer, een zeer gebruiksvriendelijke glaspolijstmachine dus. Alle losse (polijst)onderdelen van de XEB Scratch A Way machine passen ook op het nieuwe SAW360 model.

230 volt
De Scratch A Way SAW360 werkt op stroom dus je kunt het systeem overal mee naartoe nemen en gebruiken. Dankzij de ergonomische handgreep, bevind je hand zich altijd recht boven de excentrische as en is er nog maar een minimale fysieke inspanning nodig om te polijsten. De nieuwe Scratch A Way SAW360 wordt geleverd in een compacte, stevige koffer voorzien van onder andere een loep om te bepalen met wat voor een soort kras zich op het glas bevindt.

Hoe werkt Scratch A Way?
Met het unieke Scratch A Way-systeem van Duobond polijst je met grote precisie en op een schone manier oppervlaktekrassen van glas. Het kost enkele minuten en een minieme inspanning om een kras tot 6,5 centimeter te verwijderen. Met de bijgeleverde loep controleer je eerst met wat voor soort kras je te maken hebt. Is het een oppervlaktekras, bijvoorbeeld veroorzaakt door contact met een andere ruit of een materiaal dat zachter is dan glas zoals ijzer, dan kun je aan de slag met het Scratch A Way-systeem. Hiermee kun je zowel convex als concaaf glas herstellen. Doordat het Scratch A Way-systeem geen materiaal verwijdert, is het ook prima te gebruiken op spiegels. Dieptekrassen kun je verwijderen door het Scratch A Way-systeem te voorzien van een metalen schijf en te gebruiken in combinatie met speciaal daarvoor door Duobond ontwikkelde schuurpasta’s.

Gericht en efficiënt
Er is slechts een laag aantal toeren, een Scratch A Way-polijstschijf en een beetje verneveld water nodig om voldoende warmte (ongeveer 65⁰C) op te bouwen om glas te polijsten. De polijstschijf heeft een doorsnede van slechts 45mm. Deze geringe omvang en het lage aantal toeren zorgen ervoor dat u zeer gericht en efficiënt kunt werken. Tevens is de benodigde druk per cm² prima te realiseren met deze 45mm Scratch A Way-polijstschijf, zowel in horizontale als verticale positie.

Ruiten demonteren is niet nodig
Het grootste voordeel van het werken met Scratch A Way is dat je op een schone manier oppervlaktekrassen kunt verwijderen op gemonteerd glas. Hiermee voorkom je vertraging bij het afleveren van bijvoorbeeld een auto, bus of vrachtwagen. Een oppervlaktekras op een raam in een auto, bus of vrachtwagen die vrijwel klaar is voor oplevering? Gebruik het Scratch A Way-systeem terwijl de ruit in de sponning blijft. Bij het polijsten komt er alleen een beetje schuim (het polijstmiddel) vrij. Dit spat niet in de rondte en is gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek.