De hars van Duobond, waarom?

Nadat vastgesteld is dat een beschadiging geschikt is om te repareren, kunt u tot reparatie overgaan. Maak altijd gebruik van Duobond Hars als u met het Duobond systeem werkt! Duobond hars is niet zomaar een hars. Het is een hars die ruiten zodanig herstelt dat de kwaliteit van de gerepareerde ruit niet onderdoet voor die van de oorspronkelijke, onbeschadigde ruit. Het werken met deze hars veroorzaakt geen schade aan mens en milieu. De hars vervliegt niet en is lang houdbaar. Duobond hars voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen en beschikt over de belangrijkste keurmerken.

Hars zonder gezondheidsrisico

Voorruit medebepalend voor veiligheid auto

Het gedegen repareren van voorruiten wordt steeds belangrijker voor de veiligheid van bestuurder en passagiers. Glas vormt namelijk een steeds groter deel van het materiaal waaruit auto’s bestaan. De voorruiten worden groter, het aandeel metaal neemt af. Glas is hierdoor steeds bepalender voor de stevigheid en dus de veiligheid van de constructie. Duobond reparatiehars gaat een materiaalgetrouwe verbinding aan met zowel het glas als de PVB-laag waarover iedere voorruit beschikt.

Hars zonder gezondheidsrisico

Hars die gebruikt wordt voor de reparatie van sterren in voorruiten moet de stevigheid, kwaliteit en dus de veiligheid van de ruit herstellen. Hars moet met de ruit mee kunnen krimpen en uitzetten zonder te barsten en zonder los te raken. Na de reparatie moet de ruit even sterk zijn als ervoor. Met minder zou niemand genoegen moeten nemen. Helaas zijn vooral consumenten niet op de hoogte van welke hars een reparateur gebruikt. Consumenten gaan er blind vanuit dat de gerepareerde ruit even betrouwbaar is als voor de beschadiging. Toch is dit niet met iedere hars het geval.

Daarnaast is ook van belang dat de personen die werken met de hars geen gezondheidsschade oplopen. Waarom zou u kiezen voor een hars die wel schadelijk kan zijn voor de gezondheid als er een veilig alternatief is? Een alternatief dat nog voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen ook.

Een ruit vervangen is altijd duurder dan een ruit repareren. Na ruitreparatie met Duobondhars is een ruit weer als nieuw en even veilig en stevig als een gloednieuw exemplaar.

  • Duobondhars heeft een goede thermische stabiliteit die gelijk is aan die van glas
  • Verkleurt en verandert niet door UV-straling, ook niet op de lange termijn.
  • Is niet ontvlambaar
  • De gerepareerde ster kan spanning beter verdragen dan glas dat kan
  • Niet giftig, lage acute toxiciteit (brengt de gezondheid geen schade toe ook niet bij langdurig gebruik)
  • Geen chronische toxiciteit
  • Bevat in tegenstelling tot andere harsen geen hydroxyethylacrylaat en Hydroxyethylmethacrylaat (2-HEMA)
  • Erkend product door Stichting Duurzaam repareren

Zie volgende links voor meer info omtrent de risico’s van Hydroxyethylmethacrylaat (2-HEMA) :

https://www.huidziekten.nl/allergie/stoffen/folders/2-hydroxyethyl-methacrylate.pdf

https://www.nvab-online.nl/sites/default/files/bestanden-webpaginas/Contacteczeem%20RL.pdf